Tekniset tiedot

Suunnittelu: Gunnar L Stenbäck 1930

Hai suunniteltiin yksityyppi kilpapurjeveneeksi. Tämä tarkoittaa että kaikki Hai-veneet ovat saman mittaisia. Kilpailtaessa tulee voida näyttää ns. mittakirja jolla osoitetaan että veneen mitat ovat Hai-veneen mukaiset.

Hai on tunnettu siitä että kun muut veneet tulevat satamaan kovan tuulen takia lähtee Hai veneet ulos. Kuvaava tästä on että purjeita ei reivata vaan aina on ylhäällä koko purjeala. Hain purjepinta-ala onkin melko pieni mutta toisaalta vene on myös aika kevyt. Voisi ehkä verrata pienellä moottorilla varustettuun kevyeeseen kilpa-autoon kuten Lotus joka aikonaan päihitti monet kilpailijansa.
Kovalla tuulella Hai antaa melkoista vauhdinhurmaa. Kevyellä tuulella vaaditaan taitoa ja herkkyyttä. Kummatkin olosuhteet ovat omalla tavallaan nautittavia.

Koska vene ei ole matkavene on sen sisätilat ahtaat nykypäivän käsityksen mukaan. Tästä huolimatta on moni perhe aikoinaan viettänyt kesälomaansa purjehtien nimenomaan Hai veneellä.

Pituus: 9.60m
Vesilinja: 6.6m
Leveys: 1.90m
Syväys: 1.10m
Kölipaino: 1050kg
Uppouma: 1700kg
Purjepinta-ala: 21.5m²
Spinaakkeri: 30m²
Miehistö: 3 henkeä

 

hai_11_purje.jpg

Takila

Masto ja puomi uusittu 2005. Sen on tehnyt Kai Wilenius Wilenius Båtvarvetilla Porvoossa.

Masto on puinen ja joka suhteessa varsinainen aarre. Tekijä edustaa pitkää puuveneosaamisperinnettä jolloin vastaavaa on lähes mahdotonta hankkia.
Maston uusimisen yhteydessä on vanhat helat siirretty vanhasta mastosta jolloin nämä ovat varsin traditionaalisia.

 

Köydet, skuutit ja fallit

Kaikki köydet ja skuutit on vaihdettu kaudelle 2009 ja 2010. Nämä on ostettu Farsonsilta, Helsingin Pohjoisrannassa sijaitsevasta perinneveneliikkeestä. Köydet ovat puuvillaköysien näköisiä ja tuntuisia mutta materiaali on nailon.

Farsonsin omistajan mukaan Hai-veneen omistaja varusti aikoinaan veneensä nimenomaan puuvillaköysillä. Näin on haluttu tehdä vene hengeltään sellaiseksi kuin se on aikoinaan ollut.
Fallit ovat venymätöntä siihen tarkoitukseen sopivaa köyttä. Isopurjeen ollessa ylhäällä on lähes koko falli RST vaijeria.

Purjeet

Purjeet on uusittu edellisen omistajan toimesta 2006. Ne on hankittu kilpapurjehtimista varten ja ovat hyvässä kunnossa.
Spinaakkeri on ilmeisesti vanhempi mutta on ehjä ja toimii oikein mainiosti.

 

Runko

Vivacen runko kunnostettu ja korjattu jolloin se on erittäin hyvässä ja tiivissä kunnossa. Joitakin kaaria on poikki mutta näiden rinnalle on asennettu uudet ehjät kaaret. Siten tämä Hai on myös tässä suhteessa valmis todella koviin olsuhteisiin.

Venen kunnostuksen yhteydessä on kölipuu vaihdettu. Talvella 2011 tuettiin puuköli jolloin jo aikasemmin vähän vuotanut vene muttui täysin tiiviiksi.

Normaalisti puuvene elää takilan rasituksesta. Vene kapenee ja samalla kasvaa pituutta kun takila kallistuu ja vanttien kautta voimat siirtyvät kylkiin. Vivacessa nämä voimat siirtyvät erilliseen RST teräskaareen jolloin vanhan veneen kestävyys ei ole ongelma. Voimat siirtyvät suoraan kölipuuhun ja sitä kautta köliin.

 

hai10_pohja.jpg

Pohja

Joka vuosi maalataan pohja maalilla joka on ns. antifouling tyyppiä. Tämä tarkoittaa että pohjasta koko kesän aikana irtoilee maalijauhoa jolloin mikään ei voi kiinnittyä pintaan. Tässä kuvassa näkyy pohja kesän purjehduskauden jälkeen. Kun pohja maalataan uudelleen ennen vesillelaskemista on pohja uudelleen kauniin sininen.